Min läslista

Din läslista är tom.

Sök på capdesign.se

Notis
13104

Andreas Nordenson bloggar för CAP&Design

TEXT Camilla Buch
Annons

Hallå där Andreas Nordenson! Vem är du?

Jag är 23 år från Stockholm. Jag började gymnasiet 3 år senare än vanligt, för att jag inte visste vad jag ville göra. Jag jobbade som grafisk formgivare på ett vinföretag och insåg vad jag vill göra. Sen började jag plugga på Linnéuniversitetet – men jag tror inte på det sättet att lära sig. Sen förstod jag att Hyper Island skulle vara rätt för mig.

Vad pluggar du på Hyper Island?

Digital Media, 2 år. Det är inte så inriktat, man får gå utanför sin comfort-zone och lära sig i praktiken att misslyckas och lära sig från det. Det är lite grundfilosofin med Hyper Island.

Vad vill du göra i framtiden?

På universitetet jobbade jag en hel del med print, och det kan vara kul men jag är lite trött på det. Jag har alltid gillat digitalt lite mer. Helst vill jag jobba på en digital byrå som inte är superinriktad på reklam, för jag tycker att det kan bli repetitivt när det är strikt, att "det är det här vi sysslar med".

Vad ska du skriva om i din blogg på CAP&Design.se?

Jag trodde aldrig att jag skulle blogga, men jag har märkt att det inte finns mycket information om skolor, och den information som finns är partisk från skolans sida. Jag vill få ut hur det faktiskt är på skolan, vad som är bra och vad som är dåligt rent generellt. Jag tror att folk som söker vill veta sånt, hur det ser ut i vardagen.

Här kan ni läsa Andreas första blogginlägg!

Annons
Annons
Annons

Magasinet

magimage
magimage
2019
No4

Vi pratar med Tecken Signs | Bokstavsillustratören Sofie Björkgren-Näse | Typsnittformgivarna So-Type | Ett samtal om typografi med ATypI | Typotugg | Gutenberg till Opentype

Besök vår shop
magimage
magimage
2019
No3

Pond Designs förpackningsprocess | Tomorrow Machine och framtidens förpackningar | Avkodade förpackningar | Brobygrafiska om varumärkesbärare | Årets PIDA-vinnare | Jake Knapps Design Sprint | Laptop-test

Besök vår shop
magimage
magimage
2019
No2

Interaktiva affischer med Pangpangpang | Visual Arts resa | The Emotional Art Gallery | Galleri: The Pavilion | De formger för Times Square | Personporträtt: Åsa Kax Ideberg | TBWA moderniserar

Besök vår shop
magimage
magimage
2019
No1

Fotorealistisk 3D hos Foam Studio | Offentlig konst i 3D | Galleri med Sven Prim | Ines Alpha sminkar med 3D | The Reprap Story | Omvärldsspaning | Framtiden för 3D | Vinetiketter för världen från Karlstad

Besök vår shop
magimage
magimage
2018
No4

Personporträtt med fotografen Weroncka Gȩsicka | Illustrera med papper | Flat design | Att välja bild | Konflikt och Kreativitet | Platt formagivning tar steget in i framtiden | Så når du betraktaren | Analys av Ericssons nya logotyp

Besök vår shop
magimage
magimage
2018
No3

Så jobbar Tele2 Inhouse | Lean design för formgivare | Effektiv utomhusreklam | Galleri: Björn Persson | Inhouse: Stockholms stadsbibliotek | Anti-copying in design | Inhouse: MoMA | Intervju: Christina Knight

Besök vår shop
magimage
magimage
2018
No2

Sthlm signs handmålar | Nordblicks nya profil | Semiotik i grafiken | Galleri: Simon Hjortek | Löwengrips redesign | Designa effektiva logotyper | Att redesigna eller ej | Nystartade studion Ulmaja Wilsson | Vi testar Loupedeck

Besök vår shop