Min läslista

Din läslista är tom.

Sök på capdesign.se

Redaktions-bloggen

Här är bilderna från CAP&Design Live

TEXT Sara Wilk | 2016-09-20
Annons

Nyligen gick CAP&Design Live om kreativitet av stapeln på Bryggarsalen i Stockholm. Med oss hade vi talarna Oskar Lübeck från Bold, illustratören Lotta Kühlhorn, psykologen Niklas Laninge och Grafikens Hus vd Nina Beckmann. I bildspelet nedan hittar du några av bilderna från den fullspäckade dagen.

Inkommit till redaktionen #1 – Picnic

TEXT Sara Wilk | 2016-06-21
Annons

Under våren fick vi några nummer av fanzinet Picnic skickade till oss på redaktionen. Det ges ut av tyska Trademark Publishing och formges fram av Antonia Henschel. Varje nummer går på djupet med ett speciellt tema och utforskar alla dess aspekter. I tidigare utgåvor har författarna till exempel undersökt tryckutrustning så väl som popkulturikonen Hello Kitty. Den punkiga formen låter bilderna vara i centrum och förändras från gång till gång.

Picnic3 Picnic2 Picnic

På typografisk fest i Berlin

TEXT Sara Wilk | 2016-05-12
Annons

I dag slår dörrarna upp till Typo Berlin i – just ja – Berlin. CAP&Design är så klart på plats under en av de största typografihändelserna under året.

Inhyst i Världskulturhuset i den tyska huvudstaden bjuder konferensen på mängder av föreläsningar, workshops och diskussioner. Och vi ser fram emot att höra om vad som händer på fronten – och föreläsningar med bland andra Jonathan Barnbrook (som vi porträtterar i nästa nummer av CAP&Design), Tobias Frere-Jones och Nadine Chahine.

Vi rapporterar så klart på capdesign.se.

Gott nytt eventår!

TEXT Sara Wilk | 2016-02-01
Annons

Det är nytt år och bråda tider för oss på redaktionen. Just nu jobbar vi – förutom med nästa nummer – också med programmet till tre event som vi håller i vår: Destination Design och Digital Crunch (i både Stockholm och Göteborg).

Destination Design ser vi verkligen fram emot, det är nämligen ett nytt event som vi har skapat i samarbete med branschorganisationen Komm. Målet är att det ska bli en heldag om design som ett strategiskt verktyg – någonting som bara blir viktigare och viktigare.

Digital Crunch handlar, som namnet antyder, om digital design. VR, UX, appar, responsiva sajter och allt däremellan… Där har vi några riktigt vassa talare på väg in, så håll ögonen öppna.

Men, vi skapar ju programmet för våra besökare – och vi vill ju så klart att ni ska ha möjlighet att påverka agendan. Så har ni tankar och idéer kring vilka talare och ämnen som ni skulle vilja höra mer om: hör av er! Vi har öronen öppna.

Full fart framåt!

TEXT Camilla Buch | 2015-10-23
Annons

Vilken vecka! En kort uppdatering från redaktionen:

CAP&Design har blivit nominerade till Tidskriftspriset i kategorin Årets Digitala Tidskrift Populärpress – så himla kul! Vi tävlar mot land.se och kit.se, om vi vinner får vi veta på Tidskriftsgalan den 26 november.

Igår fick vi in nästa nummer till redaktionen – ett typografifokuserat nummer där vi pratat med bland annat typografilegendaren Tobias Frere-Jones och Göran Söderström. Den 4 november dyker den upp i tidningshyllorna – och ännu tidigare kommer den till er som prenumererar.

Med ett tidningsskick gjort har vi skiftat fokus till nästa nummer, där vi blickar framåt för att se vad som kommer att bli viktigast för formgivaren i framtiden.

Nytt nummer på väg till hyllorna

TEXT Camilla Buch | 2015-09-18
Annons

Det må vara höstrusk utanför fönstret, men hos oss har pressarna gått varma. Ett nytt nummer når hyllorna nästa vecka, fullspäckat med karriärfokuserade reportage och intervjuer. Vi satte oss till exempel med Björn Kusoffsky en stund, vi tog ett snack med sex byråer om vilken kompetens som kommer att vara viktigast i framtiden och tittar också närmare på Cullbergbalettens nya identitet. Dessutom har vi varit på besök hos SGC&LLLL i Umeå för att prata om form som bottnar, samt diskuterat responsivitet i större utsträckning med Code and Theory.

Med ett nytt nummer på väg till butikerna har vi på redaktionen startat motorerna på nästa nummer, där vi grottar ner oss i typografins värld. I veckan har vi till exempel pratat med Göran Söderström från Letters from Sweden, hälsat på hemma hos vinjettskaparen Anna Lindqvist Kavorka och pratat med typsnittslegendaren Tobias Frere-Jones.

Ni har säkert koll på vår Facebook och Twitter, men glöm inte att få mer inspiration från oss på Instagram och Pinterest!

Detta nummer dyker upp i butik nästa vecka, men har redan kommit hem till prenumeranter.
IMG_6273
I vårt galleri får du träffa 8 etablerade kreatörer och de jobb som förändrat deras karriär.
Umeåbaserade SGC&LLLL berättar varför de inte skapar logotyper utan identitet.
Umeåbaserade SGC&LLLL berättar varför de inte skapar logotyper utan identitet.
Vad kommer egentligen behövas i branschen i framtiden? Mer om det i CAP&Design #6!
Vad kommer egentligen behövas i branschen i framtiden? Mer om det i CAP&Design #6!

Releasemingel på Antalis!

TEXT Camilla Buch | 2015-09-04
Annons

I onsdags hade vi på CAP&Design releasemingel för denna nya sajt. I Antalis showroom på Birger Jarlsgatan samlades vi och våra eminenta gäster, några av vilka vi fick på bild, för att ta ett glas och fira lanseringen av nya capdesign.se.

I veckan har vi på redaktionen dessutom arbetat med det sista inför tryck av nästa nummer av tidningen – något att se fram emot!

Erica Nyman och Marie Stridh, studenter vid Broby Grafiska.
Erica Nyman och Marie Stridh, studenter vid Broby Grafiska.
Alex Picha, producent på Åkestam Holst, och Andreas Egenaes, grafisk formgivare på Paf och frilansillustratör.
Alex Picha, producent på Åkestam Holst, och Andreas Egenaes, grafisk formgivare på Paf och frilansillustratör.
Angelica Nordqvist, art director på Nobina.
Angelica Nordqvist, art director på Nobina.
Tuula Alsén, grafisk formgivare och ägare av Amazon AB, och Liina Alsén, industridesigner.
Tuula Alsén, grafisk formgivare och ägare av Amazon AB, och Liina Alsén, industridesigner.
Marina Qulas, studerar IT, Media och Design vid Södertörns högskola, och Martin Stolpe, art director på Happy Tear.
Marina Qulas, studerar IT, Media och Design vid Södertörns högskola, och Martin Stolpe, art director på Happy Tear.
Lars Franzén, vd på Big Image, och CAP&Designs chefredaktör Sara Wilk.
Lars Franzén, vd på Big Image, och CAP&Designs chefredaktör Sara Wilk.
Emelie Johannesson och Malin Algothsson, studenter vid Broby Grafiska.
Emelie Johannesson och Malin Algothsson, studenter vid Broby Grafiska.

Välkommen till splitternya capdesign.se!

TEXT Camilla Buch | 2015-08-19
Annons

Som du kanske har märkt så har vi fått ett litet ansiktslyft här på CAP&Designs webb. Vi har jobbat stenhårt med detta under flera månader och har tillsammans med W4 tagit fram en helt ny form med nytt fokus.

Vi på CAP&Design vill – i alla våra kanaler – inspirera och öka kreativiteten. Därför har vi satsat på att du ska få lite mer av just den varan. Reportage, intervjuer, tips och andra nyheter inom branschen kommer fortfarande att ligga i sajtens topp, men för den som vill komma till en plats med snygg design, coola case och vacker form finns vår Inspo-del. Här lägger vi upp det mest inspirerande: nya grafiska profiler, snygga kampanjer och annorlunda lösningar, all for your enjoyment.

Vi har också en redaktionsblogg – du läser den nu! Här kommer vi att skriva om allt från spännande saker som händer på redaktionen till intressanta tankar i branschen och uppdateringar i tidningen och på webben.

Dessutom har vi en fullspäckad eventhöst. Nyheter om Inhousedagen, Digital Crunch och andra event i CAP&Designs regi kommer att finnas på sajten. Och vill du komma bort från skrivbordet en dag kan vi rekommendera Inhousedagen i Stockholm den 22 september och Digital Crunch i Göteborg den 5 november.

Till sist, prata gärna med oss. Är det något du gillar? Något du ogillar? Något du vill tipsa om? Vi finns på Facebook, Twitter, Instagram och nu även på Pinterest – skriv till oss!

CAP&Design ser fram emot en spännande och inspirerande höst, och vi hoppas att ni vill dela den med oss.

/CAP&Design-redaktionen