CAP&Design Live – Bild & Illustration 2022
CAP&Design Live – Bild & Illustration 2022

Höstens första CAP&Design Live-event blir Bild & Illustration den 21 september på Finlandshuset i Stockholm. Finlandshuset – med sina ljusa och vackra lokaler, ligger inte långt ifrån Stureplan. Förutom en rad av intressanta talare inom olika genres kommer vi att servera en uppfriskande och fräsch fika.

Talarlistan har börjat fyllas med intressanta namn och fler är på gång. Kom och få inspiration och hör vad de har att berätta om sina erfarenheter och deras sätt att arbeta.

Biljetter finns tillgängliga i shoppen. Skriv gärna in eventet i almanackan redan nu.

 


 

:: TALARE ::

Erik Nylund jobbar med infografik och illustrationer i sitt företag VisualizeThat. Han skapar exempelvis infografik för tidskrifter, animeringar för företag och interaktiv grafik för digitala läromedel. Erik har en bakgrund som visuell journalist inom dagspress innan han övergick till frilansverksamhet för cirka tio år sedan.

Tidslinje och visualiserad statistik om dagstidningsutvecklingen i UK (ingår i utställning på British Library).

 


 

Hanna Böhm är illustratör och serietecknare verksam i Stockholm. Hon tecknar både traditionellt och digitalt, med en bred färgpalett och ett öga för detaljer oavsett medium.

Hennes konst utforskar det personliga och det politiska, särskilt utrymmet där sfärerna överlappar. I listan på samarbeten syns maktkritiska röster ur civilsamhället, antirasistiska tidskrifter och normkritiska barnboksförlag, bland andra.

Hennes serier har synts återkommande i den svenska serietidningen Galago och går även att se på branschorganisationen Seriefrämjandets vandrade portfolioutställning. Just nu arbetar hon på sin första serieroman.

 


 

Karin Ohlsson är illustratör från Stockholm där hon har sin egen studio. Hon gillar att arbeta i svart/vitt men tycker också om att arbeta med färger – speciellt akvarell. Det mesta av hennes arbete görs för hand, med penna och papper, men hon jobbar också med digitala illustrationer. Allt beroende på uppdraget och det förväntade slutresultatet.

Hon har också skapat och är ägare av varumärket BahKadisch. På BahKadisch skapas många olika produkter – från kaffekoppar till t-shirts. Produkterna kan man hitta online, men också hos återförsäljare runt om i världen. Den mest populära produkten på BahKadisch är ”In Sweden we call it a fika”-motivet. Det finns på brickor, muggar, kökshanddukar, vykort och mer. Designtorget har de populära motiven från Fika-serien och har sålt många produkter genom åren. Det är verkligen en bra present för fikaälskaren.

 


 

Illustration design by Freepik

CAP&Design Live – Bild & Illustration 2022

Kostnad

Early bird - Begränsad tid
1790 SEK exkl. moms

Ordinarie pris: 2490 SEK exkl. moms
Studentpris: 790 SEK inkl. moms

Datum & tid

onsdag 21 september
, kl 13:00-
17:00

Adress

Finlandshuset konferens
Snickarbacken 4, 111 39 Stockholm

Mer information

Hör av dig till oss på event@capdesign.se

Partner

CAP&Design Live – Bild & Illustration 2022
CAP&Design Live – Bild & Illustration 2022
CAP&Design Live – Bild & Illustration 2022

Vill du också bli partner? För mer information kontakta daniel.wahlgren@agi.se