Kalendern som andas designpapper och mental hälsa

TEXT 

Lamin Kivelä

ÄNDRAD 

2020-12-03

 | 

PUBLICERAD 

2020-12-03
Arctic Paper har tagit hjälp av designstudenter i London för att skapa Munken Agenda 2021, en kalender i bokform. Årets upplaga sätter fokus på färg, egenvård och mental hälsa under temat The Power of Colour.

Årets upplaga av almanackan i bokform, Munken Agenda 2021, har skapats av studenter som studerar grafisk design vid UAL Chelsea College of Arts i London. Munken Agenda, som kalendern heter, är ett initiativ från papperstillverkaren Arctic Paper för att ge studenter möjlighet att arbeta med kreativa projekt över en längre tid.

Medan Arctic Paper tillför kunskaper om papper i dess olika kvaliteter, bidrar studenterna med nya perspektiv och inspiration.

De grafiska designstudenterna Georgie Wade, Daisy Peters och Georgie Sullivan. Foto: Arctic Paper.
De grafiska designstudenterna Georgie Wade, Daisy Peters och Georgie Sullivan. Foto: Arctic Paper.

– I den digitala värld som vi lever i värdesätter vi möjligheten att visa unga de utmärkta egenskaperna hos papper och hur man kan arbeta med det på ett kreativt sätt, säger Martina Rosendahl, global marknadschef på Arctic Paper.

Temat för årets upplaga av kalendern är The Power of Colour. Studenterna mejslade fram konceptet ur tanken att alla bör föra in mer färg i sina liv och prioritera sin mentala hälsa.

Munken Agenda 2021. Foto: Arctic Paper.
Munken Agenda 2021. Foto: Arctic Paper.

Kalendern innehåller mycket färg och innehåller även en introduktion till meditation. Studenterna Georgie Wade, Daisy Peters och Georgie Sullivan har fokuserat på hur färg kan påverka vårt humör. Kalendern blir högaktuell sett till den rådande tid vi lever i, enligt Martina Rosendahl:

– I tider som dessa vill vi gå in i oss själva och varva ner. Det överensstämmer den ton som har satts av pandemin. Kalendern släpps i en tid då människor behöver reflektera och hitta glädjeämnen i tillvaron, och där det finns bevis för att livet blir lättare om man omger sig med mer färg.

Kalenderboken presenterar Artic Papers papper i serien Munken Design.

– Vi uppskattar hur studenterna varje år tolkar de obestrukna papperskvaliteterna i Munken Design-serien på nya sätt och jag tror att det tilltalar många människor.

Munken Agenda 2021 släpps i 17 000 exemplar. Boken trycks hos Göteborgstryckeriet.