Nya Inklet låter dig rita med Apples nya trackpad

TEXT 

Camilla Buch

ÄNDRAD 

2015-03-26

 | 

PUBLICERAD 

2015-03-26

inklet_iso

Ten One Design lanserade nyligen en uppdatering till sin app Inklet som ska låta användaren utnyttja tryckkänsligheten i Apples nya trackpad för MacBook.

Apples nya Force Touch trackpad känner av hur mycket tryck du skapar, något som Ten One Design tagit tillvara på. I Inklet 1.6 finns nu inbyggt stöd för att kunna rita med både stylus och finger. I tidigare versioner har tryckkänslighet funnits, men bara med Ten One Designs stylus Pogo.

”Att ha en trackpad som kan mäta tryck är stort. Även om Inklet alltid har kunna känna av tryckkänslighet i stylusen, innebär denna uppdatering att tryckmätningen blir enklare och mer tillförlitlig. Kudos till teamet på Apple som skapade denna precisa och användbara trackpad.” skriver Ten One Design om Inklet 1.6.

Inklet kan användas till majoriteten av de mest populära rit- och bildbehandlingsprogrammen, bland annat Photoshop, Pixelmator, Illustrator, GIMP och Corel Painter. Appen har också inbyggd palm rejector, som innebär att appen känner av om det din hand som vilar mot trackpaden eller om det är en stylus eller ett finger.