Dags för ​3:e upplagan av innovationskonferensen Gather

TEXT 

Mina Stierna

ÄNDRAD 

2018-12-07

 | 

PUBLICERAD 

2018-12-07

Nu står det klart att innovationskonferensen och festivalen Gather blir av för tredje året i rad. Eventet som delvis inspirerats av jätten SxSW har som främsta avsikt att driva förändring, föda innovation och skapa en mötesplats för nyfikna människor från olika delar av samhället. Precis som föregående år kommer Gather äga rum i Stockholm under september månad. Det kommer dock inte hållas på Nobelberget utan placeras på ny ort som än så länge fortfarande hålls hemlig.

Gather startade 2015 och har på bara två år hunnit stå värd för över 150 talare och 200 musik- och performanceartister från hela världen. Eftersom att eventet är tvärdisciplinärt med konceptet att korsbefrukta, ekonomi, politik, stadsutveckling, maskin och teknik samt kommunikation tillsammans med musik, konst, kultur och mat, är det en helt unik konferens.

– Vi är superglada och stolta att få göra Gather igen för tredje gången. Responsen från deltagare de tidigare två åren har varit fantastisk och vore det inte för det stora intresset bland både besökare och partners hade en tredje upplaga inte varit möjlig, säger Kristina Kockum, VD på Gather. Det är också väldigt smickrande att så många hör av sig redan nu och vill vara en del av programmet, fortsätter hon.

Det tvärdisciplinära konceptet där utbildning, inspiration och kultur möts ur ett samhällsperspektiv är Gathers stora framgång och något man väljer att hålla fast vid. Att bjuda in banbrytande talare som provocerar tänker man inte heller sluta med och även “Labben” kommer att finnas kvar. Nytt för i år blir dels att hela apparaten flyttas från Nobelberget till en annan del av staden, att Gathers kvällsprogram blir något helt annorlunda och att deltagarna själva kommer få vara med och sätta delar av programmet.

– 2019 tar vi Gather till en helt ny plats och skapar en ny, spännande miljö som helt går i linje med Gathers koncept. Vi kan tyvärr inte avslöja vart än, men kommer kunna göra det inom kort. Miljön på plats har varit viktig för både oss och besökarna så det känns väldigt kul att få bygga en ny spännande värld att sugas in i, säger Jakob Grandin, grundare Gather.

För mer information om Gather se Facebook-sida