Gratis seminarium: Nu kommer tapeten 2.0

TEXT 

Peter Ollén

ÄNDRAD 

2021-03-19

 | 

PUBLICERAD 

2021-03-19
Gratis CAP&Design seminarium den 25 mars 9.00 på Microsoft Teams.

På 1700-talet målade man stora tapeter. Sedan rullade man ihop dem och satte upp som konstverk på hela väggar. Nu är vi där igen, genom den digitala trycktekniken. Konstverk, graffiti, foton och replikor från våra slott kan återges på hela väggar.

Anton Strand från Canon har under de senaste åren lagt mycket fritid på att fotografera och återge tapeter. Under ett frukostmöte berättar han och visar bilder av de helt nya möjligheter han nu ser.

Anton Strand. Foto: Pressbild.
Anton Strand. Foto: Pressbild.

– Tapeter tar en helt ny riktning. Glömt allt om 53 cm bredd, 10 meter längd och en massa spill när bitar ska passas ihop. Nu finns även programvarorna som gör att du kan skapa och göra i ordning tryckfiler så det färdiga trycket passar precis till platsen där allt ska sättas upp.

– Med dagens teknik kan du också lägga på mycket mer färg. Mer färg, djärvare färgval och signalväckare. Det som på 1700-talet var en panoramatapet kan nu användas av varje formgivare för att skapa en vägg som sticker ut. Glöm allt om ”olika varianter av vitt”, säger Anton Strand.

Du anmäler dig till det kostnadsfria seminariet här.

Torsdag den 25 mars 9.00 – ca. 9.45.

Mikrofonerna är avstängda men det går utmärkt att ställa frågor i chatten.