Konst i grafisk betong

TEXT 

Sara Wilk

ÄNDRAD 

2016-08-16

 | 

PUBLICERAD 

2016-08-16
Ett skolhus i Älvsjö pryds snart av femton meter höga konstverk i betong, signerade konstnären Rebecka Bebben Andersson.

betong

Det är Långbrodalskolan i Älvsjö som byggts till med en ny skolbyggnad. Och den får två höga betonggavlar som pryds av grafiska konstverk föreställande bland annat en flygande björn och en gigantisk mjukglass.

– Jag vill inspirera eleverna till att tänka fritt och oförutsägbart och har använt den typ av associativt tecknande som jag ägnade stora delar av min egen skolgång åt. Rent praktiskt satte jag mig i ett fönster på skolan och ritade oavbrutet i ett dygn, som en performance, berättar konstnären Rebecka Bebben Andersson.

– Det har varit en utmaning att göra ett helt konstverk i grafisk betong, att omvandla mina fria teckningar till enorma väggytor. Jag har själv varit med hela vägen, fram till att naja armering i Abetongs fabrik i Falkenberg, och allt har fungerat jättebra. Det är extremt kul att göra konst som blir så stor och beständig!