Benqs designerskärm godkänd av Pantone

TEXT 

Camilla Buch

ÄNDRAD 

2019-09-20

 | 

PUBLICERAD 

2019-09-20
Med uppdaterat färgregister godkänt av Pantone är BenQ:s senaste designermonitor framtagen för att hjälpa formgivaren. CAP&Design har testat PD2720U.

PD2720U är en 27-tumsmonitor med 4K-upplösning, 100 procent sRGB och 96 procent P3 färgutrymme med IPS-teknologi. Det är alltså en ganska imponerande best som står på mitt skrivbord. Monitorn marknadsförs specifikt till formgivare – både i dess form och funktion. Med millimetertunna kanter tar skärmen inte upp mer utrymme än den behöver. Med det sagt behöver den ganska mycket av det. Det är inte en skärm för kreatören med minimal arbetsyta, den är inte bara bred med sina 27 tum, den är också djup med en ordentlig, men tunn, basplatta på 22 centimeter. Skärmen är hög- och sänkbar samt kan vridas i 45 grader, en flexibilitet som ska öka effektivitet och kreativitet.

I samarbete med experter, ICC och ISO har Benq tagit fram färgteknologin Aqcolor, som ska försäkra korrekt färgåtergivning. PD2720U är först ut med att ha godkänts av Pantone för sin färgåtergivning. Monitorn är också uppdaterad med de senaste färgstandarderna Display P3 och DCI-P3 och full kompatibilitet med denna nya färgstandard, vilket gör det möjligt för användaren att ladda och visa bilder importerade från olika källor.

Att färgen ligger i fokus för denna skärm blir tydligt så snart du startar den. Den höga upplösningen paras vackert med de imponerande klara färgerna lockar faktiskt till kreativt arbete. För att underlätta detta kreativa arbete har Benq försett PD2720U med olika skärmlägen:

CAD/CAM-läget är skapat för att ge större kontrast för linjer och former i tekniska illustrationer och ska öka visningsprestandan i Pro / E, Solidworks, Autocad, Catia eller annan designprogramvara.

Animationsläget å andra sidan tar bort större kontrast för att ljusa upp mörka partier utan att överexponera de ljusa. Detta läge ger dig 10 nivåer i skärmens ljusstyrka att leka med.

Darkroom-läget är framtaget främst för arbete i efterbehandlingsmiljöer. Det tillåter dig att justera bildens ljusstyrka och kontrast för bättre klarhet och skarpare detaljer.

För att lätt kunna byta från olika lägen eller inställningar följer Benqs Hotkey Puck med monitorn. Du kan själv välja vilka lägen som ska kopplas till pucken, vilket gör det snabbt och enkelt att komma åt de inställningar du oftast behöver.