Johnér köper Scandinav

TEXT 

Camilla Buch

ÄNDRAD 

2016-12-13

 | 

PUBLICERAD 

2016-12-13
Johnérkoncernen köper upp Scandinav Bildbyrå för att stärka positionen som svensk leverantör av kommersiell bild.
Agneta och Mårten Johnér. Foto: Rebecka Rynefelt.
Agneta och Mårten Johnér. Foto: Rebecka Rynefelt.

Enligt Johnér kommer de tillsammans med Scandinav att bli en större källa för bilder med ett trovärdigt skandinaviskt bildspråk.

– Josef Rönnquist har under många år drivit Scandinav Bildbyrå och byggt upp en mycket fin verksamhet. Scandinav kompletterar Johnér Bildbyrå med sitt genuina bildspråk. Det utbud vi nu erbjuder den skandinaviska och internationella marknaden är världsunikt, säger Agneta Johnér, styrelseordförande.

Båda varumärkena lever vidare var för sig, men kunderna får tillgång till hela sortimentet oavsett var de handlar.

– Vi tycker att det var kul att det blev just Johnér, de var den bästa möjliga köparen. Det var en bra lösning för alla inblandade: dels för fotograferna och personalen som är kvar men inte minst för kunderna. De får tillgång till mer material, mer bilder, i ett tryggt och ekonomiskt stabilt företag. Och för oss som ägt Scandinav tidigare innebär detta att vi kan fokusera på vår andra verksamhet, MediaflowPro, säger Josef Rönnquist, före detta vd för Scandinav Bildbyrå.

MediaflowPro Europe AB fokuserar på digital asset management och tjänsten MediaflowPro, som låter användarna hantera sina bilder, filmer och mediafiler.