New Nordic Fashion Illustration

TEXT 

Mette Rosencrantz

ÄNDRAD 

2015-10-22

 | 

PUBLICERAD 

2015-10-22
Danska illustratören Mads Berg, som bland annat gjort affischer för Fjällräven och Tivoli i Köpenhamn, visar upp sina nya alster. Projektet är en utställning som hittills har visats i Tallin och Tbilisi under namnet New Nordic Fashion Illustration.

Hur jobbade du fram illustrationerna?
– Affischerna är en kombination av olika kompositioner, där jag försöker att balansera personerna, deras kläder, och de dekorativa elementen tillsammans. På det sättet blir ögat bekvämt guidat runt motivet från första ögonkastet. Mitt hopp är att kombinationen av de stora rena ytorna tillsammans med mycket detaljerade områden ska ge en spännande effekt.

Hur får du inspiration?
– Inspiration är inte något jag direkt söker efter. Jag tycker att man konstant blir mött av impulser från medier, gatan och stan, så det sker helt naturligt. Det enda jag försöker göra är att filtrera detta intag. Dessutom är inspirationen en del av mitt bagage. Alla material och affischer jag beundrar, gamla mästare, nya konstnärer och designers, allt ifrån Caravaggio till Polke. De ligger och inspirerar i huvudet på ett diffust sätt hela tiden.