Nyheter i Photoshop

TEXT 

Camilla Buch

ÄNDRAD 

2019-11-05

 | 

PUBLICERAD 

2019-11-05
På Adobe Max lanserades inte bara Photoshop för Ipad, desktop-appen får också en uppdatering.
Egenskaper samlas i paneler beroende på kontext.

Med Adobe Sensei-teknologi kommer ny funktionalitet till bland annat Object Selection Tool och Content-Aware-Fill.

Adobe berättar att de nya uppdateringarna främst gjorts för att snabba upp arbetsprocesserna, till exempel den nya hem-skärmen. Där finns nu tillgång till Cloud Documents och en ”What’s new”-tour som visar nyheterna i varje ny release.

I flera dialogrutor och paneler har steg tagits bort för att göra appen mer effektiv. De mest använda funktionerna samlas i en mer central panel beroende på kontext. För dokumentegenskaper samlas till exempel canvas-storlek, färgläge, bakgrundsfyllning och växlar för linjaler, rutnät och guider. För pixellager samlas transformeringsalternativ, justeringsalternativ, borttagning av bakgrund och genvägar. I typsnittsegenskaper samlas tracking, leading, aliasalternativ, Opentype-funktioner och mer. Dessutom har de lagt till knappar för att snabbt ta bort bakgrund eller att göra om textlager till ram- eller formlager. Arbetsflödet för förhandsintällningar har också gjorts om.

Object selection tool.

En av de större nyheterna i årets uppdatering är Object Selection Tool som med hjälp av Sensei kan isolera objekt snabbare och enklare i dina bilder. Select subject är också snabbare och skapar mer korrekta kanter – någonting som också snart kommer till Photoshop på Ipad.

Alla nyheter i uppdaterade Photoshop kan du hitta här.

Select subject.