Tillgänglig konst i Gallerian

TEXT 

Camilla Buch

ÄNDRAD 

2016-12-14

 | 

PUBLICERAD 

2016-12-14
Det är tredje året som Gallerian i Stockholm lanserar ett eget julpapper. I år är det Helene Billgren som står för motivet, med temat att tillgängliggöra konsten för alla.

gallerian_plakat

Den 10 december lanserades pappret och i år finns det även på rulle. Enligt gallerian ville Helene Billgren poängtera att konst kan pryda klappar likväl som en vägg, och frågade sig vad som skulle hända om den var gratis, kom på rulle och var tillgänglig för alla i en galleria fylld med myllrande julhandel.

– Jag vill göra ett julpapper som kan inspirera till eget skapande. När man slår in sina paket i pappret blir då alla olika beroende på vilket utsnitt i pappret man använder. Man väljer alltså själv hur man vill att paketet ska se ut. Pappret är en bild som jag vänt på och gjort mer abstrakt. Jag ville skapa ett papper som man vill spara och kanske ha till både det ena och det andra, säger Helene Billgren.

– Vi älskar Helenes idé om att Gallerians besökare kan vara med och skapa egna konstverk genom sina julklappar beroende på vilken del av pappret de använder. Samtidigt ville vi släppa konsten fri och göra den tillgänglig för många fler. Något som blir möjligt både genom paketinslagningen och arken som säljs i Gallerian, säger Åsa Bergendorf, marknadsansvarig i Gallerian.

Tidigare år har Lovisa Burfitt och Bea Szenfeld stått för Gallerians julpapper.

gallerian_paket-2