2016!

TEXT 

Camilla Buch

ÄNDRAD 

2016-01-08

 | 

PUBLICERAD 

2016-01-08
Min klass Digital media creative i Karlskrona.
Min klass Digital media creative i Karlskrona.

Nu är jag tillbaka på kontoret efter julledigheten. Jag åkte hem till Sverige för att fira jul med familjen men åkte tillbaka till Amsterdam för att fira nyårsafton här. Två veckor ledigt var verkligen skönt, men jag är den typen av person som efter ett tag blir väldigt rastlös om jag är ledig för länge så det känns skönt att vara tillbaka. Jag är redo för det nya året.  

Ett verktyg som vi lär oss på Hyper Island är reflektion. Att reflektera före, efter och under tiden som man jobbar med ett projekt, till exempel. Men det här går såklart att använda i de flesta situationer. Som för att kolla tillbaka på ett föregående år. Om jag ska sammanfatta mitt 2015 så skulle jag vilja säga att ledordet för förra året var lärdomar. Det var i princip det enda jag spenderade förra året på.

Våren kantades av diverse kundprojekt i skolan där vi bland annat jobbade med kunder som Ikea, Enkla Elbolaget, Distorted Kids, Svenska Spel och Schoolido, för att nämna några. Det bjöds på både stora och små utmaningar som i sin tur har lett till otroligt värdefulla lärdomar för min del. Att jobba med olika typer av kunder, att se deras behov men också att försöka se bortom det som de själva säger att de behöver eller vill ha.

Sen kom sommaren och jag flyttade tillbaka till Malmö och spenderade den mesta tiden på egna projekt. Bland annat så har jag övat på mina motion graphics skills. Vilket i sig varit en lärdom i vikten av att dedikera sin tid och vara tålmodig i processen av att lära sig nya tekniker och ett nytt program.

Efter sommaren kom hösten och då flyttade jag till Stockholm för att jobba med vårt sista skolprojekt Creating Digital Futures. Projektet innebar att vi jobbar med en kund för att se hur de kan ta nästa steg in i den digitala framtiden. Jag och mitt team jobbade med Aller Media som kund i åtta veckor och det var oerhört lärorikt. Det var första gången vi jobbade så nära med en kund att vi faktiskt hade vår arbetsplats på deras kontor. Behöver jag ens nämna att jag lärde mig väldigt mycket även här?

När det projektet var avslutat så väntade såklart nästa grej: praktik på Superheroes Amsterdam. Och det är alltså här jag är nu. Jag har varit här i snart två månader, vilket känns lite galet. Var tar tiden vägen? Jag har redan fått nya utmaningar och lärt mig mycket. Nu är det alltså nytt år och fem månader återstår av min praktik. Nya projekt och nya utmaningar. Jag har bestämt mig för att ledordet för 2016 ska vara erfarenheter. Jag vill samla på mig en massa nya erfarenheter under det här året. Det var det första som kom till mig när jag tänkte på det kommande året. Vad exakt det innebär återstår att se.