36 days of type

TEXT 

Camilla Buch

ÄNDRAD 

2016-04-15

 | 

PUBLICERAD 

2016-04-15

För andra året i rad körs just nu designutmaningen 36 days of type vilket är ett projekt där designers, illustratörer grafiska konstnärer bjuds in för att tolka vårt alfabet på sitt eget sätt. Jag missade tyvärr tävlingen förra året men i år var jag redo när den 29 mars kom och utmaningen drog igång.

För mig som illustratör så försöker jag se den här utmaningen som en möjlighet att experimentera med olika tekniker. Jag har ju berättat tidigare om till exempel mina one icons each day, och den här utmaningen är på ungefär samma villkor. Jag försöker lägga max 1 h per bokstav, för att inte överarbeta den men också för att jag faktiskt ska kunna få tid till att göra en bokstavsillustration varje dag. Upp till idag torsdag så är vi alltså på bokstaven Q och såhär ser de bokstäverna ut som jag skapat hittills:

36daysoftype-overview

Efter förra årets utmaning skapa Superheroes en hemsida för att hylla och ta tillvara på alla de fantastiska bokstäver som skapats. Resultatet blev Type to Design.

Nu är vi nominerade till Webby Awards och om ni gillar Type to Design får ni gärna hjälpa oss med en röst här:

typetodesign

Mina dagliga uppdateringarna från årets utmaning finns att se på min instagram.