Affinity ger Photoshop och Illustrator konkurrens

TEXT 

Camilla Buch

ÄNDRAD 

2015-02-20

 | 

PUBLICERAD 

2015-02-20

Screenshot embeded documents2

Nya bildbehandlingsprogrammet Affinity Photo sägs vara ett billigare alternativ till Photoshop, och Affinity Designer har liknande vektorverktyg som Adobe Illustrator. Programmen är skapade av företaget Serif och till skillnad från många andra redigeringsprogram på marknaden riktar de sig inte till nybörjare.

– Affinity Designer har byggts helt med professionellt kreativa i åtanke och är skamlöst ’pro’. Detta innebär naturligtvis stöd för saker som CMYK, LAB, 16-bitars och att vi ser till att erbjuda den bästa kompatibiliteten för pro-end filformat som PSD. Men det innebär också ett mycket användarfokuserat UI – inga trollkarlar eller jippon. Det är bara ett otroligt produktivt verktyg, säger Ashley Hewson, Managing Director hos Serif, i ett pressmeddelande.

Affinity-verktygen är byggda exklusivt till Mac och Affinity Designer kostar runt 500-lappen. På allmän begäran har de också en testversion av Affinity Designer tillgänglig.

– Medan vi byggde Affinity Designer för professionella från början och gjorde priset överkomligt för designers på alla nivåer, har vi bombarderats med frågor om att göra en testversion tillgänglig. Så vi är glada att kunna tillmötesgå och låta folk upptäcka Affinity Photos styrkor själva. Testversionen visar hur snabbt, smidigt och exakt Affinity Designer är, med väl genomtänkta processer som ger illustratörer och designers bättre resultat på kortare tid, fortsätter Ashley Hewson.

Medan Affinity Designer finns ute som komplett program med testversion finns än så länge Affinity Photo som beta och kan testas gratis.

 

Screenshot fx

Screenshot split view