Affinity Publisher får efterlängtad importfunktion

TEXT 

Lamin Kivelä

ÄNDRAD 

2020-02-27

 | 

PUBLICERAD 

2020-02-27
Vad skulle du göra ifall Adobe Indesign plötsligt en dag sögs ut ur din dator, och med ett ljudligt ”plopp” var borta för alltid? Serif verkar ha tänkt på den saken, och uppgraderade i dagarna sitt layoutprogram Affinity Publisher, till version 1,8 – för att bättre hantera jobb gjorda i Indesign.


För lite mer än ett halvår sedan lanserade Serif den skarpa versionen av layout- och sidbrytningsprogrammet Affinity Publisher.

Sedan tidigare erbjuder Serif apparna Affinity Photo, för bildredigering och Affinity Designer, för att rita i vektorformat.

Vid lanseringen av Affinity Publisher tryckte företaget på en funktion de kallar Studio Link – har användaren installerat Affinity Photo, Designer, eller båda – finns funktionerna från dem tillgängliga direkt i Affinitiy Publisher.

Smidigt och tjusigt, men knappast livsavgörande för någon.

Men i ett rejält andetag har Serif nu uppgraderat Publisher till version 1,8 och dragit in den kanske mest efterlängtade funktionen till appen, import av filer i formatet Indesign Markup Language (IDML). Därmed ska det fungera att öppna och redigera Indesign-dokument i Affinity Publisher, utan att gå omvägen via pdf.

Det återstår att se hur väl det fungerar, men allt som kan rädda oss efter ett ”plopp” är värt att applådera!