After work för feministisk form

TEXT 

Camilla Buch

ÄNDRAD 

2015-10-05

 | 

PUBLICERAD 

2015-10-05
Feministisk Formbar är ett projekt startat av Maria Loohufvud, art director på Pasadena Studio, tillsammans med Anton Hull från Pasadena Studio och Malin Ringsby, frilansande formgivare samt en av personerna bakom det feministiska musikprojektet Grrrlcollection.com.
FemFormbar_pressbild_exempel
Exempel på feministisk form från Feministisk Formbar.

Projektet är en samtalsserie i after work-format, med syfte att sätta grafisk form i en feministisk kontext och undersöka vad som händer i mötet mellan de båda. Grundarna menar att grafisk form är ett område där den feministiska diskussionen hållit sig i kulisserna. [fakta id=”29993″]

– Men den senaste tiden har det bubblat upp en massa spännande feministiska formprojekt i Sverige, och vi kände ett behov av att samla alla dessa tankar och idéer under ett och samma tak och diskutera vidare, över projektgränserna. Därför startade vi Feministisk Formbar, säger initiativtagaren Maria Loohufvud.

Samtalen kommer att ta plats på Barbro i Stockholm under tre kvällar, med start den 6 oktober. Då kommer bland andra Ida Wessel från BankerWessel samt Alexandra Falagara och Brita Lindvall från Bastion att samtala på temat ”Feministiska strategier för grafisk formgivning”.