Allt innehåll till alla plattformar

TEXT 

Camilla Buch

ÄNDRAD 

2016-05-18

 | 

PUBLICERAD 

2016-05-18
I ett steg mot symbios mellan tryckt publicering och återanvändning online har systemlösningsleverantören Agfa Graphics tagit fram publiceringsplattformen Eversify.

product-basic

Plattformen låter användare publicera innehåll till mobila enheter automatiskt – den plockar till exempel innehållet från olika CMS, Adobe Indesign, från pdf:er och Word-dokument.

– Det är en förlängning av vad vi redan arbetar med – automatisering inom publicering, vare sig det gäller digitalt eller tryckt, säger Mats Öhman på Agfa Graphics, som jobbar med försäljning av Eversify i Norden.

Verktyget kan publicera rena pdf:er till mobila appar eller webblösningar, men det som är speciellt med Eversify är att innehållet hämtas in och automatiskt formateras efter plattformen – vare sig det handlar om mobil, läsplatta eller desktop. Baserat på XML-export från källorna och tolkning av XML-data i Eversify-servern formaterar verktyget allt innehåll i fördefinierade mobilanpassade mallar.

Frankfurter Allgemeine är en av de tidningar som använder plattformen.
Frankfurter Allgemeine är en av de tidningar som använder plattformen.

Tryckta tidningar som även har digitala lösningar kan alltså publicera tidningens innehåll utan att själva behöva formatera det för andra kanaler efter att tidningen skickats. Publikationer som Swiss Review och Frankfurt Allgemeine använder redan den molnbaserade SAAS-lösningen.

– Det ska vara lätt att hantera, det handlar mycket om automation. Det är ett smart system, som känner av vilket innehåll du publicerar och anpassar layout i enlighet med det, säger Mats Öhman.

Med Eversify kan du dessutom analysera när, hur och var användaren tar del av ditt innehåll, vilket ger dig en större inblick i användarbeteendet.

Lösningen finns i tre versioner: Classic, som låter användaren publicera pdf:er med ytterligare innehåll som videos; Hybrid, som lägger till ytterligare en dimension till pdf:er online med html-funktionalitet (css-formaterad text); och Interactive, som fokuserar helt på digitalt innehåll i html.

FAZ + 3 FAZ + iPhone-1