Corel Draw 2021 för PC och Mac ute nu

TEXT 

Lamin Kivelä

ÄNDRAD 

2021-03-10

 | 

PUBLICERAD 

2021-03-10
Kanadensiska Corel Draw Graphics Suite har rötter tillbaka till 1989. Här om dagen kom programpaketet i version 2021, för Windows på PC och OS X på Mac.

Vi fick strax efter releasen av Corel Draw Graphics Suite 2021 tillfälle att prata med Klaus Vossen, senior produktchef på Corel Corporation – om programpaketet som i huvudsak består av av Corel Draw för vektorillustration och Corel Photo Paint för bildredigering och pixelbaserad grafik.

Klaus Vossen, senior produktchef på Corel. Foto: Pressbild.
Klaus Vossen, senior produktchef på Corel. Foto: Pressbild.

Förutom en kort period runt millenieskiftet med en version för Mac har det varit PC hela vägen, men sedan 2019 finns Corel Draw Graphics Suite återigen för Mac. Med årets version har programpaketet också fått stöd för för Macar som använder Apples egenutvecklade M1-chip.

Bland de nya funktionerna i Corel Draw Graphics Suite 2021 nämner Klaus Vossen bland annat ett smidigt sätt att illustrera mot en perspektiv-grid och att kunna jobba med, och ha flera sidor i samma dokument öppna bredvid varandra på samma arbetsyta.

En del i Corel Draw Graphics Suite 2021 är också molntjänsten Corel Draw App, som ska vara en hubb för samarbete och som även innehåller en online-version av Corel Draw. Användare får också tillgång till den helt nya Corel Draw appen för Apples IOS på Ipad.

Vill du prova Corel Draw Graphics Suite 2021 finns det 15 dagars testversioner för Mac och PC att ladda ner från sajten för programpaketet.

En ”evig” licens för Mac eller PC kostar annars 6 320 kronor (10 mars 2021).

Vill du hellre prenumerera på Corel Draw Graphics Suite, kostar det 3 160 kronor per år.

Priserna är exklusive moms.

Multipage i Corel Draw i Windows på PC. Skärmdump. Illustration: Octo.
Multipage i Corel Draw i Windows på PC. Skärmdump. Illustration: Octo.