En flaska med karaktär

TEXT 

Camilla Buch

ÄNDRAD 

2015-04-09

 | 

PUBLICERAD 

2015-04-09

Bildkollage Design.001

Our/Vodka är ett svenskgrundat varumärke med destillerier runt om i världen. Företaget startades i Sverige 2011 av sex entreprenörer, några från produktdesignbyrån Great Works, och blev snart ett hemligt projekt hos Pernod Ricard.

”Det behandlades som en black ops projekt inom ramen för Pernod Ricard. Vi arbetade med projektet på fritiden och från våra hem i 2 år innan det godkändes för test i Berlin. Under dessa två år kom vår ”MacGyver”-stjärna Vincent från Pernod Ricard forskningscentrum i Paris med i teamet och han uppfann destilleriet vi behövde.” skriver Our/Vodka.

Our/Vodka har nu lokala destillerier runt om i världen, och vodkan namnges efter staden den tillverkats i. Flaskans formgivning har fått stor spridning i sociala medier som Instagram och Pinterest, tack vare sin karaktäristiska kapsyl och minimalistiska formgivning.

”Our/Vodka är en global och lokal vodka som har blivit en populär souvenir från de städer där den finns. Den är globalt i den meningen att alla städer delar ett antal saker, som recept, design och formatet på flaskan. Till detta adderar entreprenörer i varje stad lokala ingredienser och ett lokalt engagemang. Flaskans design och format, 350 ml med en karaktäristisk kapsyl, sticker ut i mängden bland andra vodkamärken och uppskattas även som inredningsaccessoar.” skriver Our/Vodka i en kommentar.