Ett sött projekt

TEXT 

Mette Rosencrantz

ÄNDRAD 

2015-09-08

 | 

PUBLICERAD 

2015-09-08
Alex Palazzi från Barcelona ville förena design med skulptur och startade projektet ”Do not play with your food”, tillsammans med konstnären Dani Raya. Resultatet blev tre färgglada typografiska skulpturer gjorda av tuggummi, sockervadd och glass.

4ae1e7b28e7ed199cde2a778f1ff79d1

Hur kom du på idén till projektet?
– Allt började med en idé om att förena design och skulptur. Eftersom jag är både grafisk designer och skulptör ville jag experimentera. Att mixa dessa tekniker genom typografiska skulpturer som bas för mitt utforskande var en fråga om tid för mig.

Vad har du lärt dig av att jobba med projektet?
– Vad jag lärde mig är att vi har oändliga möjligheter när det gäller att använda material för typografiska skulpturer. Man blir inspirerad av allting runt omkring en. Man har inga begränsningar, förutom ömtåligheten hos vissa material möjligtvis. Det bröt en gräns i sättet jag ser på mitt arbete och jag kommer förmodligen att skapa en massa saker med detta synsätt. Inget representerar produkten bättre än produkten själv.
– Jag försöker att lämna datorn och gå ut och bli lite skitig om händerna. Jag strävar efter en väldigt naturlig look som datorgenererade bilder inte kan ge på samma sätt.