Fatta

TEXT 

Mette Rosencrantz

ÄNDRAD 

2015-12-18

 | 

PUBLICERAD 

2015-12-18
Vi håller just nu på att avsluta ett av mina första projekt här på Superheroes. Tyvärr kan jag inte berätta om det riktigt än, utan jag tänkte att jag istället skulle berätta om ett gammalt projekt som jag gjorde för ca 1,5 år sedan.

Jag träffade Ida Östensson genom en organisation som heter No Limit när jag vintern 2013 bestämde mig för att söka till deras styrelse. No Limit jobbar som samordnare och tjejernas röst i skateboardkulturen och Ida är en av dess initiativtagare. Då jag vid den här tiden själv var ganska ny på brädan, och hade fått uppleva hur tufft det kan vara att komma som ensam tjej till en skatepark, så kändes det som en rolig möjlighet att få vara med och göra skillnad.

Men, det var alltså igenom detta som jag senare fick upp ögonen för det fantastiska arbete som Ida driver på annat håll, bland annat organisationen Fatta. De är en ideell medlemsförening för alla som vill engagera sig mot sexuellt våld och för samtycke i praktik och lagstiftning. När de skulle dra igång sitt projekt #Fattaskate fick jag alltså möjlighet att designa en skateboard vars inkomst då kunde gå direkt till organisationen och deras arbete. Ida sa ja och nedan ser ni resultatet. Brädan hittar ni bland annat här. Ett väldigt bra julklappstips!

2

1  3