Maja Sten illustrerar Verum igen

TEXT 

Camilla Buch

ÄNDRAD 

2016-09-30

 | 

PUBLICERAD 

2016-09-30
I samband med att Verum lanserar nya smaker av sin Hälsoyoghurt får förpackningarna en ny look.

verum_press_produkter1

Saatchi & Saatchi, som arbetat med Verum i elva år, har arbetat fram en ny design för Verums förpackningar. Illustrationerna har Maja Sten tagit fram, som tidigare i år fick uppmärksamhet för Verums affischer.

– Maja har något helt eget som är väldigt svårt att kopiera. Det är lite naivt men samtidigt innehåller hennes manér en otrolig styrka och värme. Precis som Verum gör. Det ska bli otroligt spännande att se hur konsumenterna kommer ta emot denna för mejerihyllan främmande fågel, då alla förpackningar i stort sett ser likadana ut. Vi gav Maja fria händer att tolka de olika nya smakerna. Briefen var att lyfta in Norrlands flora och fauna, och en stor dos lekfullhet. Och resultatet blev de här sköna illustrationerna som först lanserades som affischer i våras. De blev väldigt positivt mottagna av konsument och affischerna blev till och med stulna från annonsplatser i tunnelbanan. Norrmejerier har även fått mejl från turister som kommer ihåg det visuella uttrycket i reklamen efter att de kommit hem igen, berättar Jonas Frank, ad på Saatchi & Saatchi.

verum_press_produkter2

Bakgrunden till den nya designen är den ökade konkurrensen i mejerihyllan. Verum har ett stort behov att sticka ut och bli valbara i målgruppen, enligt Saatchi & Saatchi, som menar att en annan del i bakgrunden är insikten om att många som ännu inte smakat på Verums produkter inte har förstått att de smakar gott. Detta på grund av bakteriernas hälsoegenskaper. Därför var det viktigt att förpackningarna både skulle kommunicera god smak, kännas uppdaterade och visualisera Verums norrländska ursprung.

– När vi fick uppdraget att göra om förpackningarna för Verum Hälsoyoghurt drickyoghurt och Verum Hälsoyoghurt smoothies vill vi göra något genuint och hantverksmässigt. Det ligger väldigt nära Verums varumärke, säger Jonas Frank.

verum_press_produkter3