Gult och glatt när G–W Studios ger liv till Joyweek

TEXT 

Mette Rosencrantz

ÄNDRAD 

2024-01-19

 | 

PUBLICERAD 

2024-01-19
Private equity-bolaget Verso Capital köpte I somras upp Office Managements affärsområde Facility Management med intentionen att driva det vidare som ett fristående bolag. Därmed behövdes en helt ny varumärkesplattform med eget namn och visuell identitet tas fram. Med sju månader till årsskiftet och deadline landade uppdraget hos design- och varumärkesstudion G–W Studios. 

André Wiklert, design partner på G–W Studios, berättar att uppdraget gick ut på att ta fram en identitet som skulle förmedla en glad och energifylld kontorsmiljö samt attrahera morgondagens målgrupp.

– Ambitionen var hög från första stund och det var tydligt att man ville göra någonting annorlunda och skaka om en bransch som länge varit traditionell. Visuellt behövde vi spegla en optimistisk och framåtlutande känsla för att rama in visionen om just hållbara och glädjefyllda kontor, säger han.

Som ett steg i den riktningen tog byrån fram företagsnamnet Joyweek och en leende logotyp, tillsammans med en klar och varm gul kulör i symbios med lugnare färger.

– Med detta har vi tagit fram illustrationer och ikoner som också känns lätt lekfulla och enkla. Tonaliteten är distinkt och man känns personlig och inbjudande, och samtidigt modern och lösningsorienterad. En identitet som kan vara lika seriös som lekfull och utforskande, säger André. 

Läs också: Identity Works täljer Moraknivs identitet

Joyweek sans är en modifierad version av Uncut sans.

Joyweek sans
– Vi letade efter en sans serif som kunde fungera i större rubriker men också som arbetshäst i längre stycken och litet i gränssnitt men som samtidigt erbjuder lite personlighet och inte blir sådär stelt.

Viktigt var även typsnittets tillgänglighet – det skulle vara enkelt att använda optimalt för alla medarbetare på Joyweek. Svaret blev en modifierad version av open source-typsnittet Uncut sans, ritat av Kasper Nordkvist och distribuerat av Uncut.WTF.

– I vår version har vi städat typsnittet och valt ut de karaktärer vi vill att man ska använda sig av, vilket gör att du inte behöver vara expert eller göra några speciella inställningar för att typsnittet ska se bra ut, avslutar André.

Arbetsgrupp

Joyweek
Pontus Olsson, Vd
Maria Lodin, Marknads- och Kommunikationschef

G—W Studios
Maria Björklund, Kundansvarig
André Wiklert, Varumärkesdesigner
David Prentell, Strateg
John Cantwell, Copywriter
Bim Hjotronsteen, Lead Designer
Hampus Malmberg Eriksson, Designer
Johan Tesch, Creative Director

Alla bilder: Joyweek