Här är de svenska vinnarna i NCTA

TEXT 

Sara Wilk

ÄNDRAD 

2016-11-18

 | 

PUBLICERAD 

2016-11-18
Igår delades priserna till de två svenska vinnarna i årets Nordic Creative Talent Award ut. Och det var Anny Wang och Erik Kirtley som fick ta emot statyetten The Brick.
erikanny
Anny Wang och Erik Kirtley, svenska vinnare i Nordic Creative Talent Award.

Juryns motiveringar är som följer:

Anny Wang:
”Hon har skapat en egen visuell värld, fylld av fantastiska 3D-illustrationer och animationer. Hennes arbete är estetiskt, utrycksfullt och uppfriskande. Hon samarbetar redan med kunder så som The New York Times och Nike, vilket gör oss väldigt nyfikna på vad denna talangfulla kreatör kommer att göra i framtiden.”

Erik Kirtley:
”Lekfull, grafiskt och färggrant. Det här är en grafisk designer och illustratör som verkar ha stor förkärlek till typografi. Vi gillar verkligen hur han experimenterar med typsnitt och grafik för att skapa starka visuella verk. Han är en kreativ talang som vi vill se mer av.”

De övriga sex vinnarna i presenteras under Adobes event i Köpenhamn (22 november), Helsingfors (23 november) och Oslo (29 november).

Nordic Creative Talent Award premierar unga talanger i de nordiska länderna. Tävlingen arrangeras av Adobe i samarbete med CAP&Design.