Konstnärer tolkar nya versionerna av Nike Air Max 95

TEXT 

Mette Rosencrantz

ÄNDRAD 

2015-08-12

 | 

PUBLICERAD 

2015-08-12
För att hylla att Nike Air Max 95 firar 20 år har Nike valt ut två konstnärer, Andy Van Dinh och Katie Scott (som är kända bland annat för sitt sätt att skildra kroppens anatomi), att tolka designen bakom modellens två nya uppdaterade versioner.

nike1

– Jag ville att betraktaren skulle förstå skikten i skon och kroppsforms-referensen. Jag ville också visa hur Sergio Lozano (designern av Air Max 95, reds. anm) dissekerade den mänskliga anatomin för att hitta texturerna och formerna för skon. Sammantaget tänkte jag på det som ett sammanhållande kollage av kroppsdelar, med överlappande lager som avslöjar vad som finns under. Min allra första tanke var att jag inte ville svika den ursprungliga designern eftersom jag omtolkar någon annans arbete, säger Andy Van Dinh i en intervju som är publicerad på Nikes hemsida.

Katie-Scott-U-1024x724  KatieScott2_original-1024x683  AndyVanDinh2_original-1024x682