Tidsplanering för kreativa

TEXT 

Camilla Buch

ÄNDRAD 

2016-09-28

 | 

PUBLICERAD 

2016-09-28
Typsnittsformgivaren Donald Roos har skrivit boken Don't read this book – Time management for creative people, en bok för kreatörer om att planera sin tid på rätt sätt.

dontreadthisbook

”Som kreatörer har vi idéer. Några av oss har många idéer, andra har riktigt bra idéer, och de flesta av oss har många, riktigt bra idéer. Men de flesta av dessa får aldrig se dagens ljus. Varför inte? Om du frågar en kreatör kommer svaret alltid att kretsa kring tid. Vi behöver helt enkelt tid att genomföra en idé (och göra det bra) – mer tid än vi faktiskt har,” skriver Donald Roos om den nya boken.

Donald Roos är typsnittsformgivare, entreprenör och föreläsare vid Royal Academy of Art i Nederländerna. Han arbetar oftast med att formge vinjetter för filmer, och flertalet online-projekt. Han själv har mött problemet med att ha för mycket att göra och för lite tid – och kom således på To Don’t List-metoden som han beskriver i boken. Metoden kretsar kring att säga nej till en idé för att ge tid och fokus till en annan – och hur du arbetar med det sättet att tänka är vad boken Don’t read this book – Time management for creative people handlar om.