Minskat matsvinn var vinnande koncept i Pack Challenge

TEXT 

Camilla Buch

ÄNDRAD 

2016-11-04

 | 

PUBLICERAD 

2016-11-04
Vocobox är ett koncept som ska göra det enkelt och självklart att vid restaurangbesök ta med den mat som inte äts upp hem. Bidraget vann i årets Pack Challenge, som arrangeras av Billerud Korsnäs och Berghs.

91f6bc8a94932d21_org_

Axel Kalmaru, Hanna Bergström, Joel Wennström och Johanna Åkeson utgjorde laget som tog fram Vocobox, och därmed tog hem priset i förpackningstävlingen. Förpackningens design ska göra att den kan bli en del av dukningen, vilket ska göra det enklare att ta hem maten som blir kvar på tallriken.

Konceptet ska locka till ett hållbart agerande och ge förpackningen en viktig roll i strävan mot minskat matsvinn.

ae7ca7ce3259eba2_org

– Matsvinn är en fundamental hållbarhetsutmaning och vi på Billerud Korsnäs vet att förpackningen kan vara en del av lösningen. Genom engagemang utöver det vanliga och enorm kreativitet har studenterna på Berghs visat oss en rad nya och innovativa lösningar och möjligheter. Det vinnande bidraget valdes eftersom det möjliggör en hållbar beteendeförändring som kan ge stor positiv effekt, säger Henrik Essén, Billerud Korsnäs kommunikations- och hållbarhetsdirektör.

Pack Challenge är ett årligt samarbete mellan Billerud Korsnäs och Berghs School of Communication och är numera inte främst en tävling för studenterna utan en integrerad del av heltidsutbildningarna Grafisk design och Produktionsledning.

86730b39a0b63e9f_org