Ny chef på Sveriges Kommunikationsbyråer

TEXT 

Lamin Kivelä

ÄNDRAD 

2020-08-31

 | 

PUBLICERAD 

2020-08-31
Linda Nilsson blir ny vd på Sveriges Kommunikationsbyråer (Komm). Hon tar över efter Jessica Bjurström, som innehaft posten sedan 2010.
Linda Nilsson är ny vd på Sveriges Kommunikationsbyråers. Här med Helena Westin, organisationens ordförande. Foto: Johanna Åkerberg Kassel.
Linda Nilsson är ny vd på Sveriges Kommunikationsbyråers. Här med Helena Westin, organisationens ordförande. Foto: Johanna Åkerberg Kassel.

När Linda Nilsson nu går in i rollen som chef på Sveriges Kommunikationsbyråer, är det närmast från den närliggande positionen som tillförordnad vd. Den roll hon haft sedan hösten 2018.

– Jag är glad och ödmjuk över att ha fått det här förtroendet. Som bransch genomgår vi just nu en prövande period, men jag är övertygad om att kreativ kommunikation spelar en viktig roll i ekonomins återhämtning. Är det något jag brinner för så är det den professionella och kreativa kommunikation som Sveriges kommunikationsbyråers medlemmar skapar, unika kompetenser som ska värderas därefter. Jag ser fram emot att tillsammans med medlemmarna fortsätta skapa en hållbar byråbransch där både människor och affärer mår bra.

Under sin tid som tillförordnad vd har Linda Nilsson levererat både resultat och nöjda medlemmar, säger Helena Westin, styrelseordförande på Sveriges Kommunikationsbyråer.

– I en ovanlig tid som denna behöver Sveriges Kommunikationsbyråer vara lyhörda, snabba och flexibla. Det handlar både om att stötta medlemmarna på kort och lång sikt i en ny vardag, men även att ge kommunikationsbranschen en tydligare röst i näringslivet i stort. Linda är tveklöst rätt person att leda organisationen i detta.

Företrädaren Jessica Bjurström går vidare till ett nytt uppdrag, efter en längre tids tjänstledighet.

Linda Nilsson tillträder formellt den nya tjänsten som vd för Sveriges Kommunikationsbyråer den 1 september 2020.