Prince får egen Pantonefärg

TEXT 

Camilla Buch

ÄNDRAD 

2017-09-01

 | 

PUBLICERAD 

2017-09-01
Som en hyllning till artistens avtryck på musik, konst, mode och kultur har Pantone tillsammans med Princes kvarlåtenskap tagit fram en skräddarsydd färg för Prince.
Bild till vänster: By Levi Seacer (Own work) [CC BY-SA 4.0 (http://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0)], via Wikimedia Commons. Till vänster: Pantones nya färg för Prince.

Inspirationen för den lila nyans, som representeras av Princes Love Symbol och går under namnet ”Love Symbol #2”, kom från hans skräddarsydda lila Yamaha-piano, som ursprungligen var planerat att följa med på turné med artisten innan hans bortgång vid 57 års ålder.

– Färgen lila var synonymt med vem Prince var och kommer alltid att vara det. Det här är ett otroligt sätt för hans arv att leva vidare för evigt, säger Troy Carter, underhållningsrådgivare för Princes kvarlåtenskap.

– Vi är hedrade att ha arbetat med utvecklingen av Love Symbol #2, en distinkt ny lila nyans skapad till minne av Prince – ”the purple one”. Prince är en musikalisk ikon som är känd för sin konstnärliga glans och Love Symbol #2 är symbolisk för Princes särpräglade stil, säger Laurie Pressman, vicepresident för Pantone Color Institute.