Så ser Sveriges webb ut 2016

TEXT 

Camilla Buch

ÄNDRAD 

2016-05-16

 | 

PUBLICERAD 

2016-05-16
Var fjärde webbplats byggs om och majoriteten av Sveriges webbplatser är responsiva.

Web Service Awards årliga rapport mäter hur Sveriges webbplatser mår och utvecklas enligt webbplatsansvariga. Under 2016 rapporteras det att var fjärde webbplats kommer att byggas om, att befintliga webbplatser utvecklas starkt –73 procent av alla webbplatser mobilanpassade med responsiv design. Dessutom är rörligt innehåll är en stark trend, 83 procent har nu videoinlägg på sin webbplats.

– Det har aldrig varit roligare att följa och analysera Sveriges webbplatser. Stora förändringar sker och vårt beteende att konsumera internet ändras. Men det är också frustrerande att se att det kunde vara så mycket bättre om man hade mer fokus på besökarna. Datan finns för att kunna personalisera mera men det utnyttjas inte, säger Pierre Du Rietz, vd och chefsanalytiker på Web Service Award.

Rapporten visar också att trots att den ekonomiska investeringen på webbplatserna ökar så ökar inte ledningens engagemang, och 36 procent tycker att det finns för lite personal för att hantera webbplatsen. Dessutom tycker bara 57 procent att deras webbplats är anpassad efter besökarens behov.