Speldesign hos Arkdes

TEXT 

Camilla Buch

ÄNDRAD 

2019-07-05

 | 

PUBLICERAD 

2019-07-05
Nu öppnar Arkdes sommarutställningen Yarny, Medusa och en elefant: Hantverket bakom svensk speldesign, i samarbete med Illustratörcentrum.

Utställningen visar, som namnet avslöjar, bakom kulisserna hos svensk speldesign. Där får besökarna se aldrig tidigare visade skissböcker, illustrationer, prototyper och skulpturer. Med utställningen vill de visa besökarna det hantverkskunnande som spelkreatörer står för.

– Arkdes vill bredda synen på vad design är. Spelvärlden är ett av de mest kreativa designområdena just nu, och ett fält där Sverige ligger i framkant internationellt. Vi vill erbjuda publiken en inblick i den skapandeprocess som ligger bakom några av de främsta svenska spelsuccéerna. Vi är så glada över samarbetet med Illustratörcentrum och vi ser fram emot att tillsammans lyfta detta konstnärliga fält, säger Kieran Long, överintendent på Arkdes.

– Vi hoppas att besökare i alla åldrar får aha-upplevelser och inspiration till att på egen hand experimentera vidare framför och bakom skärmen. Det är en unik spelutställning som lyfter fram det visuella berättandet och som förmedlare av illustratörer, animatörer och designers är vi naturligtvis stolta över att visa upp det konstnärliga arbete som kreatören står bakom i en ny utställning på Arkdes, säger Caroline Agné, verksamhetschef, Illustratörcentrum (IC).

[fakta id=”45729″]

[fakta id=”45728″]