Stor satsning på sömlös kundupplevelse med Voyado

TEXT 

Mina Stierna

ÄNDRAD 

2019-02-15

 | 

PUBLICERAD 

2019-02-15

Att kunddata växer sig kraftfullare för de som kan hantera den är ingen nyhet. Men för att hantera data behövs plattformar som kan leverera helhetslösningar och enkelt integrera med andra system. Därför tog Björn Borg i januari 2019 steget att investera i Voyado. Målet var enkelt – att uppnå fulländad Unified Commerce. Med Voyado ges Björn Borg möjlighet att utnyttja omnichannel-data för att optimera sina marknadsföringsinsatser och ge en personlig kundupplevelse oberoende av kanal. Genom att länka kundbeteende online och i butiker får de en mycket bredare insikt om sin kund – en fördel som rena e-handlar saknar.

Kundresan blir Björn Borgs huvudfokus med personalisering som det ultimata målet. Det innebär att de kopplar alla datapunkter som de har på en kund (t.ex. enhet, butiksbesök, engagemang, intresseprodukter) och nyttjar dessa insikter för att prata direkt med kunden. Man jobbar på att fasa ut generiska erbjudande som är traditionella för fashionindustrin och hitta köp- och beteendemönster för att möta kunden med personliga erbjudanden.

För att skapa ett omnikanalsbeteende har man planer att jobba med ett beteendebaserat belöningssystem, där man belönar kunder som engagerar sig i varumärket och köper produkter i både butik och på ehandeln. I samband med bytet till Voyado uppdaterade Björn Borg sina kassasystem till Sitoo mycket på grund av en färdig koppling mellan systemen. Med samverkan mellan Voyado och Sitoo har Björn Borg nu alla förutsättningar för att driva kundbeteende både i och mellan kanalerna.

– Styrkan som vi ser i Voyado är deras helhetslösning löser utmaningen att knyta samman den fysiska och digitala världen. Nu kan vi fokusera på att ge kunden en grym köpupplevelse, säger Martina Lundberg, CRM chef på Björn Borg.

Om Voyado

Voyado är en molnbaserad Marketing Automation och Lojalitetsplattform som är utvecklad för Retail-bolag. Förutom innovativ funktionalitet är plattformen så användarvänlig att en marknadsavdelning kan styra sina kundresor helt på egen hand. Varumärken som Apoteket, XXL, Mio, Polarn o. Pyret, Björn Borg, J.Lindeberg, Kjell & Company och MQ använder Voyado som plattform för personifierad kommunikation och lojalitetsarbete.