Svensk vinnare i designtävling

TEXT 

Camilla Buch

ÄNDRAD 

2018-04-13

 | 

PUBLICERAD 

2018-04-13
Uppdraget i Fespas tävling Printeriors var att designa ett mönster till en fiktiv framtida flygplatslounge. Och det blev en svensk vinnare – mönsterdesignern Linn Warme.

Fespa, Federation of European Screen Printers Associations, har tillkännagett vinnarna i designtävlingen Printeriors. Uppdraget var att skapa och designa ett mönster för tryckt inredningsdesign till en framtida flygplatslounge. 180 bidrag tävlade men bara tre valdes ut som vinnare. Och det blev en svensk seger; mönsterdesignern Linn Warme hyllas för sin unika vision.

Linn Warme är en av tre vinnare som får se sitt vinnarmönster användas för att inreda en hel flygplatslounge under Fespa-mässan i maj.

Det vinnande mönstret kommer att presenteras i årets Printeriors Airport Lounge of the Future, på Fespa Global Print Expo, som äger rum 15–18 maj 2018 på Messe Berlin. Själva vinsten innebär att hon får resa till mässan för att se hennes mönster komma till liv i den fiktiva flygplatsloungen där allt från möbler, tapeter och golv till fönster samt annan inredning kommer kläs i hennes mönster.

Tre domare synade mönsterbidragen i sömmarna, och de var alla imponerade av den höga nivån bland tävlingsbidragen:  Debbie McKeegan, textilambassadör på Fespa, Christian Duyckaerts, Fespas president samt ägare av Retail Communicators samt Fespas vice president och chef på ATC Group, Christophe Aussenac.

– Kvaliteten på bidragen i vår första Printeriorstävling var exemplariska. En hyllning till den talang som finns i nästa designgeneration. Efter noggrant övervägande och mycket överläggning valdes tre designers som erbjuder en unik vision, säger Debbie McKeegan ochChristian Duyckaerts tillägger:

– Antalet bra designbidrag gjorde det väldigt svårt att välja tre vinnare. De vinnande designmönstren kännetecknas av att de har en perfekt kombination i valet av design och färg men inom tre helt olika atmosfärer. Alla är mycket lämpade för tryckt inredningsdesign. Jag ser fram emot att se hur de realiseras i Printeriors.

De andra två vinnarna som får se sitt mönster printas ut till Fespas fiktiva flygplatslounge är Freya Richmond från Storbritannien och …
… Anne Krogh Tolstrup från Danmark.