Typo Berlin fyller 20 år

TEXT 

Camilla Buch

ÄNDRAD 

2015-02-23

 | 

PUBLICERAD 

2015-02-23

TYPO-B15-Illu-MeltingPot-Web_01_Bild: typotalks.com

I år har det gått 20 år sedan den första konferensen som skulle utvecklas till Typo Talks hölls i Berlin. Idag är Typo Berlin en av Europas största designkonferenser, och Typo Talks hålls numera även i London och San Francisco.

”Vem hade trott 1995 när en grupp design- och typsnittsentusiaster, bland dem framstående formgivare som Neville Brody och Erik Spiekermann, träffades för att organisera ett symposium i Berlin, att de lade grunden för vad som snabbt skulle utvecklas till en av de mest relevanta serier designevenemang i världen idag?”

Årets tema för Berlin-konferensen är ”Character”, medan San Franciscos konferens har temat ”Focus”. ”Character” syftar inte bara till karaktären ett varumärke utvecklar för att definiera sig själv på marknaden, men också karaktärerna – tecknen – de använder för att göra det. Tillsammans är det beräknat att de två konferenserna tillsammans kommer att dra 2500 gäster, samt press.

– Jag är väldigt glad över den fantastiska panelen med talare vi redan kunnat rada upp för årets Typo San Francisco, liksom för vårt jubileumsevent i Berlin, säger konferenschefen Jürgen Siebert.

I Berlin kommer gästerna att kunna se bland annat Christoph Amend, chefredaktör för Zeit magazine; Sofie Beier, typsnittsdesigner i Danmark; Kenzi Benabdallah, art director i Berlin; och Erik Kessels, creative director hos KesselsKramer. San Francisco-eventet hålls i år mellan 30 april och 1 maj, och i Berlin är det 21-23 maj som gäller.