Uppdateringar från Adobe Max

TEXT 

Camilla Buch

ÄNDRAD 

2016-11-03

 | 

PUBLICERAD 

2016-11-03
Adobe lanserade flera uppdateringar i sina program under konferensen i San Diego.
Projekt Felix ska låta formgivare kombinera 2D och 3D för fotorealistiska bilder.
Projekt Felix ska låta formgivare kombinera 2D och 3D för fotorealistiska bilder.

Flera nyheter presenterades på Adobe Max i San Diego, bland annat nya funktioner i Adobe XD, Premiere Pro CC och nya Stock Contributor. Dessutom presenterar de en rad nyheter i Adobe Creative Cloud inom UX, 3D-komposition och character animation.

En annan nyhet som presenteras är Adobe Sensei, en samling intelligenta tjänster som spänner över hela Adobe Cloud-plattformen. Tjänsterna ska underlätta användarnas kreativa skapande och leverans av digitala upplevelser. Enligt Adobe använder sig Sensei av en mängd innehåll och data för att automatisera grundläggande uppgifter som ingår i det kreativa arbetet, så att användare kan lägga mer tid på inspiration och design. Bland andra nya Creative Cloud-funktioner finns Adobe Stock Visual Search, Match Font och Face-Aware Liquify i Photoshop.

– Det nya Adobe Sensei är ett exempel på hur vi försöker hjälpa kreatörer att arbeta smartare genom att automatisera mer grundläggande uppgifter i det kreativa arbetet, så att användarna kan lägga all energi på att designa och skapa nytt. Sedan flera år har vi arbetat med maskinlärning för att exempelvis kunna förse våra kreativa appar med ansiktsigenkänning, Content Aware-tekniker och Camera Shake Reduction i syfte att uppnå mindre suddiga bilder, säger Anna Rose, nordisk marknadschef för Adobe Cretive Cloud Individual.

Layers och Symbols får stöd i Adobe XD.
Layers och Symbols får stöd i Adobe XD.

Fler Creative Cloud-nyheter:

  • En ny Mac-utgåva av Adobe Experience Design CC (XD), med med två nya funktioner: lager- och symbol-support.
  • Projekt Felix, ett verktyg som låter grafiska designers skapa fotorealistiska bilder i hög kvalitet genom att kombinera 2D- och 3D-innehåll. I appen får användarna tillgång till 3D-modeller, material och ljusinställningar från Adobe Stock, samt kan rendera i realtid.
  • Förbättrade funktioner inom VR, ”character animation” och 3D i alla Adobes videoverktyg: Auto-aware i nästa version av Adobe Premiere CC.
  • Uppdateringar till Premiere Pro och After Effects CC och Prelude CC kommer också att innehålla en betaversion av Team Projects.
  • En ny funktion för rendering i Cinema 4D i After Effects.
  • Förbättringar i Adobe Stock, och Stock Contributor kommer ur beta-fasen.
Adobe Stock får förbättringar.
Adobe Stock får förbättringar.