Wacom lanserar nya produkter

TEXT 

Mette Rosencrantz

ÄNDRAD 

2017-01-19

 | 

PUBLICERAD 

2017-01-19
Wacom presenterade nyligen fyra nya produkter på Consumer Electronics Show i Las Vegas. Bland nyheterna finns bland annat den nya pennplattan Intuos Pro och ett digitalt bläck som slår samman skrift och känslor.

brainwave

Brainwave

Wacom har utvecklat ett system som slår samman hjärnvågor med handskrivet digitalt bläck. Gränssnittet presenterar känslor visuellt med Emotional Spectrum, en EEG-algoritm (en metod för registrering av den elektriska aktiviteten i hjärnan) som utvecklats av teknikstartupföretaget Neurosky. Algoritmen mäter hur stark och behaglig den känslomässiga aktiviteten är. Den här informationen kombineras med digital bläckdata som fångas in via Bamboo Slate, Wacoms digitala Smartpad där man kan skriva med en penna på vilket papper som helst och direkt få sina handskrivna anteckningar digitaliserade.

CDS610G_Folio_w_iPadPro9

Bamboo Folio

Wacoms Bamboo-serie har fått tillökning i form av den nya, lilla ritplattan Bamboo Folio. Tanken med ritplattan är att den ska vara smidig att ta med sig, så att man kan skissa och spara ner sina anteckningar och idéer när och var som helst. Bamboo Folio är i A5-format och sparar användarens anteckningar i de integrerade molntjänsterna.

PTH660P_PTH860P_IntuosPro_PaperEdition_LineGroup_OverheadView_v2_RGB

Nya Wacom Intuos Pro och Paper Edition

Den nya Wacom Intuos Pro är den tunnaste ritplattan från Wacom hittills, med mer kompakta mått men lika stor aktiv yta. Den kommer i storlekarna medium och large, tillsammans med den nya pennan Pro Pen 2 med 8192 trycknivåer.

En nyhet är också Intuos Pro Paper edition, som är en variant av Intuos Pro men med en pappersklämma. Syftet är att man ska kunna fästa ett valfritt papper på ritplattan och skissa direkt på pappret med Wacoms tryckkänsliga Finetip-gelbläckpenna. Skisserna lagras digitalt i enheten och kan sedan förfinas i plattan med olika programvaror. Man kan även välja Wacoms Ballpoint Pen som alternativ.

Ny Bamboo-penna i samarbete med Microsoft

Wacom lanserade nyligen en ny penna som både fungerar med Wacoms protokoll, Active ES Pen, och Microsoft Pen. Den nya pennan, som går under varumärket Bamboo, är den första produkten ur samarbetet mellan Wacom och Microsoft. Med Bamboo-pennan kan användaren växla sömlöst mellan olika enheter och appar, som gör det möjligt att använda lösningar för digitalt bläck som Windows Ink.