Oslo-baserad byrå lanserar designplattform

TEXT 

Camilla Buch

ÄNDRAD 

2015-02-27

 | 

PUBLICERAD 

2015-02-27

Wake-01

Digitala byrån Bakken & Bæck släppte en tidig beta av deras tjänst Wake redan i Augusti förra året, men nu har tjänsten lanserats fullt ut.

Tjänsten är en plattform tillägnad designers där man kan dela det visuella arbetet med sitt team, och samla återkopplingen teamet emellan under hela arbetsprocessen. Bakken & Bæck skapade tjänsten tillsammans med tidigare Facebook-designern Chris Kalani.

”Vi utvecklade Wake eftersom vi inte hittade några verktyg som gav oss möjlighet att snabbt dela visuella arbeten tillsammans som ett team. Vår kommunikation var splittrad i olika tillämpningar och det fanns inget sätt att följa hela vår designprocess. Slack, e-post, IM och verktyg som Basecamp fungerade bra för textbaserad kommunikation, men ingen av dessa verktyg har utformats för den typ av arbete vi gör. Vi behövde något som skulle göra det möjligt för oss att fritt utbyta idéer och skisser, medan alla i teamet hölls uppdaterade.” skriver Bakken & Bæck.

The-Boys-01Johan Bakken, Chris Kalani och Tobias Baeck

Den privata betan som släpptes i augusti fick upp mot 2000 ansökningar om inbjudan under första dagen, och innan lanseringen skedde hade Wake samarbeten med företag som Yahoo, Twitter, Cisco, Artsy, Medium och Buzzfeed, samt flertalet startups. Efter den officiella lanseringen har ännu fler registreringar kommit in.

”Wake är i första hand ett processverktyg för arbetslag. Med Wake får du inte bara en överblick av visuella projekt från skiss till färdig lösning, men ett verktyg som gör det möjligt att ändra vårt sätt att arbeta. Wake är fokuserat på att lösa unika kommunikationsutmaningar kreativa team möter i både små och stora företag.” fortsätter Bakken & Bæck.