Adobe lanserar layout-appen Comp CC

TEXT 

Mette Rosencrantz

ÄNDRAD 

2015-04-01

 | 

PUBLICERAD 

2015-04-01

compcc

Adobes nya Ipad-app Adobe Comp CC gör det möjligt att göra layout-design utanför kontoret och sedan jobba vidare i exempelvis Photoshop, Illustrator och InDesign via Adobe Creative Cloud. Appen är gratis och kan laddas ner i App Store.

Adobes nya Ipad-app, Adobe Comp CC, gör det enkelt att arbeta med layout-design till mobil, webb- eller printprojekt utanför kontoret och sedan finalisera projektet på dator via Creative Cloud.

Med Comp CC kan designers starta upp layout-design på sin Ipad och snabbt och smidigt kombinera exempelvis typsnitt från Typekit med bilder, texttyper, färger och former från Creative Cloud Libraries genom användarens Creative Profile. Appen synkar automatiskt med Creative Cloud vilket gör att kreatören sömlöst kan fortsätta arbetet med designen i desktop-miljön med tillgång till Adobe Creative-verktygen såsom Photoshop CC, Illustrator CC och InDesign CC.

– En Ipad skapar stora möjligheter för att arbeta i farten, men det blir bara meningsfullt om användarna löpande kan synkronisera med sin Mac eller PC och i desktop-miljö finputsa. Med Comp CC har vi gjort designprocessen mycket smidigare, så att den passar till den moderna designerns vardag, säger Jes Schyum, nordisk kommunikationschef på Adobe.