Adobe uppdaterar Creative Cloud

TEXT 

Sara Wilk

ÄNDRAD 

2016-06-22

 | 

PUBLICERAD 

2016-06-22
Lagom till sommaren gör Adobe flera uppdateringar i Creative Cloud. Flera nya funktioner lanseras, bland annat har Photoshop lärt sig att känna igen typsnitt.

Adobe_CC

Nyheterna inkluderar flera av programmen i Creative Cloud. Men det som nämns först är Photoshop CC, som med uppdateringarna får förmågan att identifiera typsnitt automatiskt – och föreslå ett som finns tillgängligt på datorn med hjälp av Adobe Typekit.

Den nya funktionen Content Aware Crop gör det möjligt att automatiskt fylla i de tomrum som uppstår vid rotation eller förstoring av bilder. Och Face Aware Liquify gör det lättare att förändra ett ansiktsuttryck utan att påverka proportionerna.

– Flera av nyheterna understryker vår ambition att göra Creative Cloud till det naturliga valet för alla som arbetar med kreativa verktyg. Det gäller oavsett om det rör sig om design på desktop eller utveckling av mobila appar, säger Anna Rose som är nordisk marketingchef för Adobe Creative Cloud Individual.

Adobe_CC2

Fler nyheter i uppdateringen:

  • Adobe Stock blir än mer integrerat och det ska snart bli möjligt att sälja sina egna verk direkt från Lightroom, Bridge, Photoshop Fix och Photoshop Mix.
  • Premiere Pro CC får en field of view-funktion som ger en förhandsvisning av hur ditt alster ser ut i virtual reality.
  • I Illustrator CC går det nu att exportera i flera format och upplösningar på en gång.
  • I After Effects CC kan man skapa animerade figurer som följer en verklig persons röst och rörelser i realtid.
  • Det ska bli möjligt att samarbeta i team trots olika rättighetsinställningar.