Alla hjärtans dag-firande med bitcoin

TEXT 

Camilla Buch

ÄNDRAD 

2015-02-12

 | 

PUBLICERAD 

2015-02-12

bitcoin_funfair

Under alla hjärtans dag-helgen hålls för första gången evenemanget Bitcoin Funfair, en blandning mellan en marknad, en utställning, en musik- och konsthändelse och mycket mer.

För att öka förståelsen för bitcoin och dess innebörd skapades evenemanget i ett samarbete mellan tidningen/kommunikationsbyrån The Forumist och appen Bitcenter. De kallar det för ’lite som en ovanligt ambitiös workshop’.

”Intressanta och nystartande designers och formgivare, vintagebutiker, bloppisfolk och nytänkande entreprenörer visar upp och säljer sina produkter och tjänster. Här möts vanligt folk för att prova på den nya innovativa valutan bitcoin och för att upptäcka hur den kan vara ett roligt, modernt och enkelt verktyg för betalningar.” skriver Bitcoin Funfair på sin hemsida.

Simon Kraft, Sofia Runarsdotter, Emilie Forsmark och Cecilia Margareta är några av de kreatörer som kommer att vara där. Även artister och konstnärer, musiker och DJs tar plats på marknaden, däribland Klubb Karavan, Soundtrackers och Anthony Mills.

Eftersom att premissen för marknaden är att öka förståelsen för bitcoin är det den valutan som gäller på marknaden. Mer information om hur man använder bitcoin finns på hemsidan för Bitcoin Funfair.