Bang byter formgivare

TEXT 

Camilla Buch

ÄNDRAD 

2016-01-04

 | 

PUBLICERAD 

2016-01-04
Alexandra Falagara och Brita Lindvall har under tre år varit formgivarna bakom tidskriften Bangs normkritiska design. Nu lämnar de facklan vidare.

omslag-samling2

– Med facit i hand, och 15 nummer senare, kan vi se att vår vision blev verklighet. Vi ville undersöka vad normkritisk design kunde vara på en feministisk tidskrift. Vi har medvetet arbetat med att utmana formnormer genom att exempelvis lyfta fram lågt värderade visuella uttryck som något positivt och betydelsebärande, säger Alexandra Falagara.

– Vårt arbete med formen har uppmärksammats både i Sverige och utomlands och vi har satt normkritisk design på kartan. Vi ville skriva feministisk designhistoria och vi är så glada att vi har haft möjlighet att göra detta på Bang. Det är med varma händer vi nu lämnar plats åt vår efterträdare och önskar hen all lycka till, säger Brita Lindvall.

Under åren har de delat på en liten tjänst och de berättar att 95 procent av deras tid gått till andra uppdragsgivare. Just nu arbetar de bland annat med Konstfrämjandet, SVT och Forum för Levande Historia. Under 2016 kommer de också fokusera på konstnärligt forskande projekt, enligt Alexandra Falagara.