Barnboksillustration på Lunds konsthall

TEXT 

Camilla Buch

ÄNDRAD 

2015-04-16

 | 

PUBLICERAD 

2015-04-16
Bild: Work in Progress 2013, på Stenkrossen, Kastanjegatan 13 i Lund. Foto: Meredith Andrews
Bild: Work in Progress 2013, på Stenkrossen, Kastanjegatan 13 i Lund. Foto: Meredith Andrews

Arton barnboksillustratörer ställer ut sitt arbetsmaterial på Lunds konsthall mellan 16 april och 17 maj.

Det är The Creative Plot och Litteralund som för andra gången arrangerar fortbildningskursen Work in Progress för barnboksillustratörer. Genom workshops av Lilian Brøgger, Øyvind Torseter, Linda Bondestam, och Maria Avramova ska kursen deltagarna kunna inspirera varandra och bilda nya nätverk. Deltagarna är 14 illustratörer, barnboksförfattare, animatörer, grafiska designer och konstnärer, och en del av arbetsmaterialet från kursen ställs sedan ut i på Lunds konsthall.

– Syftet med kursen är att säkra att våra barn och unga i det här landet ska få tillgång till riktigt bra litteratur! Det är ingen självklarhet i andra delar av världen, säger Kristina Wåhlin, projektledare för Litteralund som är en del av Lunds kommuns kulturverksamhet, i ett pressmeddelande.

– Det känns fantastiskt kul att få ställa ut deras material i en riktig konsthall! De tillhör en yrkesgrupp som förtjänar större uppmärksamhet än vad de får idag, säger Debora Voges på The Creative Plot, Lunds kommuns satsning på de kreativa näringarna.