Bättre villkor med ny tjänst för bildskapare

TEXT 

Lamin Kivelä

ÄNDRAD 

2020-09-24

 | 

PUBLICERAD 

2020-09-24
Svenska Tecknare (ST) och Svenska Fotografers Förbund (SFF) öppnar gemensam tjänst, med rådgivning för bildskapare om arvoden och avtalsvillkor.

– Jag ser fram emot att få vara ett bollplank och en medspelare så att kreatören inte känner sig ensam gentemot uppdragsgivaren. Jag hoppas även få vara med tidigt i processen – redan när priset förhandlas, och genom det vara med och påverka bildens värde, säger Lisa Engström i ett pressmeddelande, om sin nya roll som arvodesrådgivare för den nya tjänsten från ST och SFF.

Lisa Engström, arvodesrådgivare för ST och SFF. Foto: Märta Thisner
Lisa Engström, arvodesrådgivare för ST och SFF. Foto: Märta Thisner

Rådgivningen startade i september och är öppen för bildskapare och uppdragsgivare, även om du inte är medlem i ST eller SFF.

Den gemensamma satsningen bidrar till en starkare bildmarknad, som både kreatörer och beställare vinner på i längden, säger SFF:s ordförande Paulina Holmgren och Josefine Engström, ordförande i ST.

– Lisa Engström har sedan 2008 jobbat som agent och sedan 2013 drivit agenturen Form Nation. Hon har därigenom en bred och uppdaterad koll på branschen. Lisas gedigna erfarenhet och breda kontaktnät skapar trygghet och stabilitet till rådgivningstjänsten som vi verkligen behöver i dessa tider, där vi ser allt tuffare marknadsvillkor för bildskapare, avslutar Josefine Engström.

Öppettider och kontaktuppgifter för frågor till tjänsten finns på Svenska Tecknares sajt.