City without drugs släpper interaktiv video

TEXT 

Mette Rosencrantz

ÄNDRAD 

2015-05-13

 | 

PUBLICERAD 

2015-05-13

Site_gif5

City without drugs foundation utvecklar deras uppdrag från att inte bara kämpa mot konsekvenserna av drogmissbruk, utan siktar nu på att förhindra problemet på förhand. Målet var att rikta sig till en ung publik och hitta ett sätt att få deras uppmärksamhet, så att budskapet skulle nå dem på djupet.

Genom det skapades den interaktiva videon ReDay.

– Från en berättande synvinkel försökte vi föreställa oss vad en modern ung man skulle göra, om han hamnade i en endags-slinga, fördömd eller välsignad att upprepa en dag om och om igen.

Huvudidén var att spela ut ”inga konsekvenser”-vinkeln, som visar vad de flesta tonåringar verkligen tror: ”Jag är annorlunda, en gång kommer inte att förändra mitt liv”. Så fort tittaren gjort det första valet, att ta drogen, fanns det ingen återvändo för huvudkaraktären i videon.

– Vi hoppas att ju fler människor som gör det här misstaget online, ju fler kommer att tänka åtminstone två gånger på konsekvenserna av deras val. När allt kommer omkring kommer livet, precis som vårt projekt, inte att ge dem en andra chans, säger Danil Golovanov, Creative Director på Red Pepper Agency.

Videon hittar du HÄR!