CSN får nytt grafiskt designsystem

TEXT 

Mårten Huzell

ÄNDRAD 

2018-01-08

 | 

PUBLICERAD 

2018-01-08
När CSN behövde bredda sin grafiska profil vände de sig till fullservicebyrån Oh my.


[prenumerera]
Efter att byrån ratat idéer om bokstöd och bokryggar började de titta på den resa som CSN tar med sina kunder på. En resa genom nästan hela livet. En långvarig relation, först som låntagare och sedan som återbetalare. Som symboler för denna livsresa tog Oh my fram ett antal grafiska element som representerar livets gupp, svängar, upp- och nedförsbackar. Elementen blev byggstenar i ett flexibelt system som kommer användas för att skapa ikoner, bokstäver och siffror. De starka färgerna ska symbolisera de möjligheter som utbildning kan öppnar upp för.

– CSN:s kunder och besökare har ont om tid, ork och pengar. Därför har vi använt oss av konkret positivitet och skapat ett uttryck som är både lekfullt och enkelt. CSN:s paroll ”Vi gör studier möjligt” är det som löpt som en röd tråd genom hela arbetet, säger Sandra Bergström, art director på Oh my.

Det grafiska systemet, som kallas Vägen, ska visa att CSN finns där och är beredda att hjälpa sina kunder genom att anpassa sig och vara lyhörda för såväl låntagare som återbetalare under hela resan.