Detta blir årets Pantone-färg

TEXT 

Camilla Buch

ÄNDRAD 

2019-12-06

 | 

PUBLICERAD 

2019-12-06
2020 ska färgen stå för lugn, förtroende och samband för att förtydliga en önskan om en pålitlig och stabil grund att bygga när vi går in i en ny era.

Pantone har utsett årets färg i 20 år, och deras val har ofta påverkat produktutveckling och inköpsbeslut i flera branscher, inklusive mode, industriell design, produktförpackningar och grafisk design. I år landade valet på Pantone 19-4052, en klassisk blå nyans som företaget menar är elegant i sin enkelhet.

Pantone 19-4052 Classic Blue är inpräglad i oss som en vilsam färg och ger en känsla av lugn och ro till den mänskliga själen och erbjuder tillflyktsort. Pantone 19-4052 Classic Blue hjälper koncentrationen och ger laserliknande tydlighet och centrerar våra tankar igen. Med en reflekterande blå ton främjar Classic Blue motståndskraft,” skriver Pantone om färgvalet.

Vi lever i en tid som kräver tro och tillit. Det är den här typen av beständighet och förtroende som uttrycks av Pantone 19-4052 Classic Blue, en solid och pålitlig blå nyans som vi alltid kan lita på. Classic Blue har en djup resonans och ger oss ett förankringsfundament. Classic Blue är en gränslös och associationsrik färg som påminner om den stora och oändliga kvällshimlen. Den utmanar oss att tänka mer djupgående, öka vårt perspektiv och öppna kommunikationsflödet, säger Leatrice Eiseman, verkställande direktör för Pantone Color Institute.

Tidigare års Pantone-färger: