DN och SvD i internationell designtävling

TEXT 

Camilla Buch

ÄNDRAD 

2015-03-09

 | 

PUBLICERAD 

2015-03-09

IMG_8834Foto: SND. Att döma världens bäst designade tidning tar flera elimineringsrundor under en lång helg i Syracuse, NY.

Den internationella organisationen Society for News Design (SND) håller sin årliga Best of News Design-tävling, och i år är två svenska tidningar nominerade: Dagens Nyheter och Svenska Dagbladet.

SND DC är en konferens som hålls i Washington 9-11 april, och det är på den konferensen som priset kommer att delas ut. Bland de 17 nominerade bidragen ser vi också bland annat danska tidningen Politiken, amerikanska The Washington Post och The New York Times, tyska Die Welt, och brittiska The Guardian.

Nomineringarna för de svenska tidningarna lyder som följer.

Svenska Dagbladet:
”Svenska Dagbladets redaktörer och formgivare är mästare på att använda deras format, att trycka och dra det för att passa nyheterna för dagen utan att någonsin bryta det.”

Dagens Nyheter:
”Vad du förväntar dig från Dagens Nyheter är organisation, där de rankas bland de bästa. Men vad som förvånar en är hur tidningen tar stora risker inom denna ordning, där de ofta framkallar enorma känslomässiga reaktioner från läsarna, som reagerar på kraften från dess extraordinära fotoredigering och art direction.”