En första titt på omslaget till nya Millennium-boken

TEXT 

Camilla Buch

ÄNDRAD 

2015-04-22

 | 

PUBLICERAD 

2015-04-22

Valentin&Byhrs Jörgen Einéus har tagit fram omslaget till vad som kallats världens hemligaste bok, David Lagercrantz uppföljare till Stieg Millenniumtriologi, ”Det som inte dödar oss”.

– Det är förstås ett fantastiskt uppdrag och få förunnat att få jobba med något som engagerar så många människor över hela världen, säger Jörgen Einéus, som arbetat med Norstedts i mer än 15 år och som också låg bakom omslagen till de tre första böckerna.

– Sekretessarbetet har varit extremt, vi har bland annat jobbat med kodnamn och haft en ytterst liten skara människor världen över med tillgång till information om boken. Och det spär på intresset, det märker vi – inte minst utomlands, fortsätter han.

Boken kommer ut i 38 länder den 27 augusti, och manéret för de tidigare böckerna går igen i det nya omslaget.

– Layouten är magasinsinspirerad, precis som förut, men med en modernare design. Millennium var ju Stieg Larssons alternativa dimension och vi har valt att hylla honom och de tidigare böckerna i det här omslaget, säger Jörgen Einéus.

– Vårt samarbete har återigen resulterat i ett riktigt snyggt, suggestivt och spännande omslag. Det finns en tilltalande mystik i omslaget till Det som inte dödar oss och samtidigt en hög igenkänningsfaktor, säger Susanna Romanus, publicistisk chef på Norstedts Förlag.

bokomslag_millennium
David Lagercrantz ”Det som inte Dödar oss”, med omslag av Jörgen Einéus.